Comunicat de presă – lansare tururi audio în Brașov

Comunicat de presă – lansare tururi audio în Brașov

COMUNICAT DE PRESĂ DE LANSARE

Primele tururi audio-ghidate din România îmbogățite cu hărți, descrieri text și imagini grafice –

 De astăzi poți cunoaște Brașovul și istoria acestuia cu ajutorul primelor tururi pietonale audio-ghidate din România.

Mandala Journeys lansează, în colaborare cu Cătălin Paraschivu, primele tururi audio-ghidate din România, sub brandul Din Poartă’n Poartă.

Produsele au fost gândite să răspundă nevoilor unui public dornic de informație turistică și culturală în condiții de siguranță, chiar și în contextul pandemiei. Agenția Mandala Journeys răspunde astfel unor cerințe fundamentale referitoare la tururile pietonale și culturale.

Produsele se adresează deopotrivă turiștilor care vizitează Brașovul cât și localnicilor dornici să cunoască istoria și poveștile orașului lor.

Tururile Din Poartă’n Poartă prin Brașov sunt nu doar produse turistice, ci în primul rând produse culturale. În luni de documentare am selectat informația și am scris textele astfel încât turistul sau localnicul curios să aibă o imagine completă a etapelor de dezvoltare prin care a trecut orașul. Descrierile obiectivelor turistice sunt, pe alocuri, destul de lungi pentru că în procesul nostru de descoperire a fiecărui obiectiv la care lucram, am simțit să îi facem fiecăruia dreptate prin relatarea întregii pagini de istorie cu care se poate mândri, alături de poveștile urbane și legendele care condimentează istoria, uneori sterilă. 

Până la acest moment sub brandul Din Poartă’n Poartă au fost lansate două tururi pietonale: primul tratează în detaliu edificiile din Livada Poștei și de pe Strada Mureșenilor iar cel de al doilea este un tur mai amplu al orașului vechi, care pornește din Livada Poștei și se termină în Piața Unirii. Momentan acestea sunt disponibile doar în limba română. Pe viitor, Mandala Journeys plănuiește lansarea a cel puțin două noi tururi pietonale, unul ce va acoperi istoria cartierului Schei din Brașov și al doilea care va spune povestea din cele mai vechi timpuri și până în prezent a muntelui Tâmpa. De asemenea, pe viitor dorim să replicăm aceste tururi în limbi de circulație internațională și să extindem proiectul și la nivelul altor orașe turistice din România: Sibiu, Sighișoara, Oradea, Timișoara, etc.

Despre Mandala Journeys

Mandala Travel SRL este un Start-up înființat în anul 2019 ca plan de afaceri câștigător în cadrul proiectului “Sprijin pentru Iniţierea Afacerii” finanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Noi, cei din spatele agenției Mandala Journeys, ne propunem promovarea turismului activ eco-friendly și sustenabil, având ca valori respectul pentru natură, pentru locurile vizitate și localnicii întâlniți.

Despre Cătălin Paraschivu

Pasionat al istoriei în general și entuziast locuitor al Brașovului, Cătălin Paraschivu este inițiatorul paginii de facebook My Name Brașov și omul care, prin pasiunea sa de o viață, ne-a pus la dispoziție toate resursele bibliografice și grafice necesare documentării și ulterior scrierii acestor tururi despre Brașov, despre oamenii și afacerile care l-au însuflețit și care i-au marcat dezvoltarea.

Mergând prin Brașov te-ai întrebat vreodată cum s-a născut vechea cetate Kronstadt? Cine au fost cavalerii Teutoni, Apollonia Hirscher, Michael Weiss, Johannes Honterus, Diaconu Coresi, Johann Gott, Aprily Lajos, Andrei Mureșanu, Sextil Pușcariu și mulți mulți alții? Trecem de multe ori nepăsători pe lângă clădiri impozante, pe străzi înguste cu case mari și porți ferecate ce nu permit vizitatorului o privire în interiorul curților misterioase. Casele strâns lipite cu țigle roșii, adăpostite parcă la umbra muntelui Tâmpa, bisericile și clădirile de referință, cu o arhitectură din toate stilurile, zidurile vechi cu porți și bastioane medievale, te îmbie oare să descoperi trecutul acestui oraș? Cătălin Paraschivu.

Descoperă Brașovul, poveștile care i-au marcat locuitorii și legendele care i-au clădit renumele, în cel mai complet ghid audio, îmbogățit cu hărți, descrieri text și imagini grafice.
Împreună, vom descoperi la pas istoria fascinantă a unuia dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Sud-Estul Europei.

Vă învităm să ascultați o mostră a tururilor noastre audio-ghidate pe www.mandala-journeys.ro și dacă v-am convins, să le achiziționați și să descoperiți Brașovul alături de noi.

Pe această cale Mandala Journeys ține să le mulțumescă partenerilor care s-au implicat în crearea acestor produse inovatoare pentru piața din România:

  • muzicianul de renume international – Maestrul Horia Mihail ne-a făcut onoarea de a oferi coloana sonoră a înregistrărilor,
  • prietenele noastre de la ShapeForm București ne-au ajutat cu grafica și realizarea logoului,
  • înregistrările au fost realizate de prietenul și actorul Augustin Pop în cadrul studioului de înregistrări Popixar Studio din Sibiu,
  • iar optimizarea web a fost realizată de InMotion Media.
 bazat pe 0 de recenzii
Scrie o recenzie
1
2
3
4
5
Trimite
     
anulare

Scrie o recenzie

Copyright 2020 MANDALA JOURNEYS | By InMotion Media.
Mandala Journeys