Nepal

Nepalul nu este doar despre Everest. Este mai ales despre oameni, despre diversitatea culturilor și religiilor, despre amestecul amețitor de culori, arome și linii melodice. Nepalul este în primul rând despre călătoria fiecăruia către divinul din interior.

Nepal

Nepalul este casa noastră departe de acasă. Faptul că am trăit mai bine de un an în țara de la poalele munților Himalaya ne oferă avantajul de a cunoaște această destinație ca pe propriile buzunare.

Nepalul este țara unde Mandala Journeys a luat ființă în mințile și sufletele noastre cu mult înainte de a deveni un stil de viață și visul unei agenții de turism. De aceea, când vorbim despre Nepal, nu putem să nu fim subiectivi.

Dacă ne întrebi despre ce este vorba în această țară îți vom spune că este în primul rând despre oamenii minunați, blânzi ca niște copii. Este despre rezistența și capacitatea lor impresionantă de a fi fericiți dincolo de toate greutățile vieții și ale mediului natural neprietenos.  În vreme ce mulți dintre ei se luptă cu sărăcia, încearcă în același timp cu toată ființa lor să păstreze vii valorile și modul de viață ale strămoșilor. Nepalul este de asemenea țara în care buddhismul tradițional Tibetan al munților înalți se întâlnește și se împletește armonios cu milioanele de zei ai hinduismului într-o conștiință comună a aceleiași moșteniri divine.

Pe potecile înalte ale munților Himalaya îi vezi pe buddhiștii Sherpa comunicând armonios cu porterii hinduși sau cu turiștii creștini și musulmani, într-o înțelegere profundă a adevărului conform căruia divinitatea nu are nume, rasă sau doctrină.

Copyright 2020 MANDALA JOURNEYS | By InMotion Media.
Mandala Journeys